HomeProjectenBoomsma Kieftenburg
Projecten

Boomsma Kieftenburg logo ontwerp

Achtergrond

Boomsma Kieftenburg bomenrooierij is gespecialiseerd in het professioneel rooien van bomen en begroeiing en al de daarbij behorende werkzaamheden. Bomen worden niet alleen geveld, maar ook direct afgevoerd in elke gewenste vorm.

Door haar sterk gespecialiseerde werkmateriaal heeft Boomsma Kieftenburg bomenrooierij zich toegelegd op de grotere projecten. Maar ook voor een enkele boom of een klein project staan zij graag voor de mensen klaar. Het werkgebied ligt in Noord- en Midden Nederland. Eind 2018 is Boomsma Kieftenburg van Pingjum naar Harlingen verhuisd.

Door de verhuizing naar een nieuwe locatie en pand, werd het tijd om het logo van Boomsma Kieftenburg een frisse restyle te geven. Bovendien was de wens om in het logo duidelijk te benoemen wat ze doen, namelijk bomenrooien. De naam Kieftenburg is bekend en moest dus behouden blijven, wel in combinatie met de naam Boomsma.

Oplossing

We hebben ervoor gezorgd dat de naam Kieftenburg ook in het nieuwe logo duidelijk naar voren komt. Om herkenbaarheid te houden, hebben we verder subtiele wijzigingen doorgevoerd; dezelfde kleurencombinatie, maar beter op elkaar afgestemd. Een beeldmerk dat net even wat duidelijker uitbeeldt wat voor bedrijf het is én een moderner lettertype. 

Resultaat

De restyle die wij voor Boomsma Kieftenburg hebben uitgevoerd, laat goed zien wat het effect van een restyle kan zijn. Herkenbaar, maar toch vernieuwend.

Inmiddels hebben zowel wij als de klant vele goede reacties ontvangen op het nieuwe logo en de bijbehorende huisstijl. Ook is de huisstijl inmiddels doorgevoerd op onder andere het wagen- en machinepark, vlaggen, drukwerk, stickers en borden.