HomeProjectenEnergique
Projecten

Energique: Verantwoord vers vlees voor uw hond!

Achtergrond

Energique heeft als visie om een producent te zijn van de beste vers vlees maaltijden. Een bedrijf gebaseerd op de kennis van honden en katten; Met respect voor hun specifieke eisen.
 Dit doen ze door voeding te maken die voldoet aan de behoeften van hond of kat. 

Verantwoord vers vlees voor uw hond. Daar staat Energique voor. Al hun producten voldoen aan de voedingsbehoeften van de hond. De voedingen zijn geformuleerd in samenwerking met erkende voedingsspecialisten.

Sinds 1 januari 2015 wordt Energique gerund door Esmae Minne en Karel R. Nijholt. Dit is ook het moment waarop wij zijn benaderd om de vormgeving voor diverse uitingen voor Energique te verzorgen.

Uitdaging

Op een gegeven moment kregen wij vanuit Energique de opdracht om een nieuwe stijl te ontwerpen, die kon worden doorgevoerd in advertenties, folders, website, verpakkingen enz. Hierbij moest de aandacht komen te liggen op de kwaliteit ten opzichte van goedkopere partijen. Ook wilden ze graag met iconen gaan werken om duidelijk te maken wat er allemaal in de voeding zit.

Oplossing

Het bestaande logo van Energique wilde men graag ongewijzigd laten. Hier komen de kleuren rood, groen en geel in naar voren. Deze kleuren bij elkaar kunnen al snel ‘goedkoop’ overkomen, iets wat de klant niet wil uitstralen. Om de kleuren ongewijzigd te laten, hebben we ervoor gekozen om 1 van de kleuren als hoofdkleur te gaan gebruiken.

Als basis zijn we uitgegaan van een patroon van driehoekjes. Deze vorm verwijst meteen ook naar de vorm van het voer. Het patroon van driehoekjes hebben we verschillende tinten rood gegeven. Doordat we hier 1 kleur voor hebben gebruikt, vormt het een rustig en strak geheel. Het patroon vormt daarnaast een herkenbaar onderdeel in de huisstijl.

De verschillende soorten maaltijden die Energique levert, hebben allemaal hun eigen kleur gekregen. Ook hebben we diverse icoontjes gemaakt die duidelijk maken welke bestandsdelen er in het betreffende product zit. 

Resultaat

De afgelopen jaren hebben wij deze stijl doorgevoerd in onder andere advertenties, flyers en stickers. Maar we hebben ook de vormgeving van minder standaard reclame-uitingen mogen verzorgen, zoals de belettering van vrieskisten en voerzakken.