HomeProjectenFietselfstedentocht
Projecten

Fietselfstedentocht: "met een 'grutsk' gevoel langs de 11-steden"

Al meer dan honderd jaar wordt de Elfstedentocht per fiets verreden. Anders dan de Elfstedentocht op de schaats, wordt er gestart in Bolsward. 15000 fietsers gaan de uitdaging elk jaar aan op de racefiets, gewone fiets of op een ligfiets. De eerste groepen vertrekken al om 05:00 uur, waarna er om de 8 minuten een volgende groep vertrekt. In totaal zijn er 23 groepen die van start gaan.

Ruim 10 jaar heeft ZWF fijne contacten met de organisatoren van de Fietselfstedentocht en alle bijbehorende rayons voor alle reclame en sign benodigdheden. In het jubileumjaar 2012 werd er extra groot uitgepakt en mocht ZWF ook namens andere grote partijen optreden als partner. In dat jaar mochten we twee grote bogen maken waaronder de fietsers doorreden. Tevens werden er tientallen reclameframes met doeken geleverd met mooie visuals. In eerdere jaren zijn de stempelposten voorzien van beachflags om de stempelposten goed aan te duiden. Zelfs de EHBO posten werden voorzien van beachflags.

In het jaar 2019 zijn er verschillende waarschuwingsborden gemaakt, veiligheid staat voorop tijdens de tocht! Diverse spandoeken werden net als vorige jaren bedrukt en opgehangen. Er wordt tevens steeds meer aandacht besteed aan de routing van de fietsers die hun auto eerst moeten parkeren, dat geld ook voor de finish op de fiets bij plein 1455 in Bolsward.

ZWF is er trots op dat er een mooie samenwerking is ontstaan met de Fietselfstedentocht. Een aantal werknemers van ZWF fietst zelf ook mee, dan fiets je toch met een "grutsk" gevoel langs de 11-steden.