HomeProjectenFries Landbouw Museum
Projecten

Fries Landbouw Museum

Achtergrond

Friesland is al eeuwenlang een agrarische provincie. Boeren bewerken de weilanden en houden er hun vee. Het Fries Landbouw museum bewaart alle waardevolle spullen die al deze activiteiten hebben nagelaten. Het Fries landbouwmuseum is vorig jaar verhuisd van Eernewoude naar prachtige Rijksmonumentale W.C. de Groot boerderij. Deze boerderij is volledig verbouwd als museum en ligt ten Zuiden van Leeuwarden. Het museum moest ingericht worden met behulp van diverse prints en is onder leiding van de heer Henk Dijkstra samen met het grafisch ontwerp bedrijf LOKAALWERK uit Pingjum bij ons gekomen om het printwerk te verzorgen.

Oplossing

De natuur en duurzaamheid zijn sleutelwoorden waarmee het museum zicht verbonden voelt. Voor de achterwanden was de voorkeur om op hout te printen. Het hout moest goed recht zijn en eenvoudig te verwerken. We zijn uiteindelijk uitgekomen op banova hout met een witte ondergrond waarop wij diverse prints (175 stuks) achterwanden voor mochten printen. Lokaal werk onder leiding van Ernst Bernson en Yvonne Willems leverde ons de prachtig bewerkte printbestanden aan, waarna wij het rechtstreeks FineArt op het hout printen. Naast deze werkzaamheden mochten wij diverse andere onderdelen leveren, zoals geprinte tegels, wandteksten, bannerframes en vlaggenmasten.

Resultaat

Het museum is nu bijna een jaar geopend en is een prachtig museum geworden. De opbouw van het museum hebben we van de zijlijn helemaal mee mogen maken en is door de vele uren die Henk Dijkstra samen met al zijn medewerkers en Lokaal Werk tot in de details uitgewerkt. Het museum is echt het bezoeken waard voor jong en oud. Het heeft diverse wisselende exposities en heeft ook veel te bieden van de kinderen. Wij zijn trots dat wij het Fries Landbouw museum hebben mogen voorzien van diverse prints met een heel mooi eindresultaat.