HomeProjectenHeamiel
Projecten

Heamiel, hét evenement van Bolsward en omstreken!

Heamiel is een Friese uitdrukking en betekent in het Nederlands Hooimaal. Vroeger als eind juni het laatste hooi was binnengehaald door de boeren en knechten, werd dit gezamenlijk gevierd. Dit was een traditionele maaltijd bestaande uit rijst met rozijnen, boerenjongens en brandenwijn. Aan lange tafels werd er in Bolsward heerlijk genoten van dit feestmaaltijd. Vanaf 1950 werd er voor het eerst gesproken over de heamieldagen en in 1952 werd het feest voor het eerst gevierd met een Heakeninginne (hooikoningin). De heakeninginne werd en wordt traditiegetrouw gezeten op een kar met hooi binnengereden, waarna de burgemeester haar welkom heet en de festiviteiten beginnen. 

Heamiel, de kroon op juni

Het heamielfeest vind traditiegetrouw plaats in juni en duurt 4 dagen. Binnen deze vier dagen wordt er ontzettend veel door het heamiel comité georganiseerd. Een heel uitgebreid programma voor jong en oud met in de avonden spetterende optredens met bekende artiesten. ZWF heeft zich al jarenlang verbonden aan het festival en is een kroonsponsor van Heamiel. ZWF is inmiddels hofleverancier geworden voor de verschillende reclame uitingen die het evenement volledig aankleedt. Het begint al bij de aankondiging van het evenement via de verschillende meshdoeken en bannerdoeken die het programma aankondigen. Daarnaast wordt de hele stad Bolsward versierd met alle gevelvlaggen van het heamiel, ZWF mocht deze drukken. 

De "night of the heamiel" en de slotavond worden gevierd op een prachtig en sfeervol aangekleed terrein in het Julian park. Voor de bezoekers van het evenement hebben wij diverse routingborden geleverd. Het VIP dek is aangekleed met bannerdoeken en de speakerdoeken voor naast het podium zijn gedrukt door ZWF. Tevens leveren wij diverse sponsorborden voor bijvoorbeeld de Taveerne de Waegh waar de Rotary en Lions zich inzet voor het goede doel/ Voor de wielerwedstrijd mochten we het start en finishdoek leveren, naast diverse prints en gefreesde letters voor bijvoorbeeld de intocht van de versierde praalwagens. Zelfs de helikopter voor de rondvluchten mochten wij voorzien van belettering!

ZWF is trots om leverancier te mogen zijn voor een prachtig evenement. Een goed georganiseerd evenement voor jong en oud!