HomeProjectenHeamiel
Projecten

Heamiel, hét evenement van Bolsward en omstreken!

Heamiel is een Friese uitdrukking en betekent in het Nederlands Hooimaal. Vroeger als eind juni het laatste hooi was binnengehaald door de boeren en knechten, werd dit gezamenlijk gevierd. Dit was een traditionele maaltijd bestaande uit rijst met rozijnen, boerenjongens en brandenwijn. Aan lange tafels werd er in Bolsward heerlijk genoten van dit feestmaaltijd. Vanaf 1950 werd er voor het eerst gesproken over de heamieldagen en in 1952 werd het feest voor het eerst gevierd met een Heakeninginne (hooikoningin). De heakeninginne werd en wordt traditiegetrouw gezeten op een kar met hooi binnengereden, waarna de burgemeester haar welkom heet en de festiviteiten beginnen. 

Heamiel, de kroon op juni

Het heamielfeest vind traditiegetrouw plaats in juni en duurt 4 dagen. Binnen deze vier dagen wordt er ontzettend veel door het heamiel comité georganiseerd. Een heel uitgebreid programma voor jong en oud met in de avonden spetterende optredens met bekende artiesten. ZWF heeft zich al jarenlang verbonden aan het festival en is een kroonsponsor van Heamiel. ZWF is inmiddels hofleverancier geworden voor de verschillende reclame uitingen die het evenement volledig aankleedt. Het begint al bij de aankondiging van het evenement via de verschillende meshdoeken en bannerdoeken die het programma aankondigen. Daarnaast wordt de hele stad Bolsward versierd met alle gevelvlaggen van het heamiel, ZWF mocht deze drukken. 

De "night of the heamiel" en de slotavond worden gevierd op een prachtig en sfeervol aangekleed terrein in het Julian park. Voor de bezoekers van het evenement hebben wij diverse routingborden geleverd. Het VIP dek is aangekleed met bannerdoeken en de speakerdoeken voor naast het podium zijn gedrukt door ZWF. Tevens leveren wij diverse sponsorborden voor bijvoorbeeld de Taveerne de Waegh waar de Rotary en Lions zich inzet voor het goede doel/ Voor de wielerwedstrijd mochten we het start en finishdoek leveren, naast diverse prints en gefreesde letters voor bijvoorbeeld de intocht van de versierde praalwagens. Zelfs de helikopter voor de rondvluchten mochten wij voorzien van belettering!

ZWF is trots om leverancier te mogen zijn voor een prachtig evenement. Een goed georganiseerd evenement voor jong en oud! 

Geïnteresseerd of meer weten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan, of neem direct contact met ons op.

De Marne 126a
8701 MC Bolsward
Contact

Offerte aanvragen

Kantoorinrichting

Advies, ontwerp en realisatie voor kantoorinrichting.

  • Wij leveren uniek maatwerk

  • In-house productie

  • Regionale specialist

  • Wij monteren op locatie

Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit en de snelle manier van werken en dat voor een goede prijs.

– Rein Feenstra Interieurarchtectuur

Waar anderen ophouden gaat ZWF door”  Fijne samenwerking met vakmensen.

– BigID

Voor ons bureau is kwaliteit belangrijk en ZWF levert dat. Het is prettig om met hen samen te werken omdat ze betrokken en betrouwbaar zijn en ons goed adviseren.

– Okkinga Communicatie

In 2018 heeft ZWF ons meegeholpen de museum in te richten. We hebben het als erg plezierig ervaren! ZWF is meedenkend, vriendelijk, vlot en levert vakwerk.

– Fries Landbouw Museum

De reclame bestickering van onze bestelauto’s & materieel ziet er altijd strak en tiptop uit bij ZWF!

– Nota Infra

ZWF heeft een wand op ons kantoor volledig laten bedekken met fotobehang. Een fijne samenwerking met ZWF: alles op tijd geleverd en door vakmannen gerealiseerd. We zijn dik tevreden!

– MHB

Wij hebben een prima samenwerking met ZWF: een bedrijf dat met ons meedenkt, met nieuwe ideeën komt en daarnaast zeer creatief en ook nog eens snel is.

– Sonnema Berenburg

Reclamebureau met breed aanbod en leuke & creatieve ideeën. En niet geheel onbelangrijk snelle afhandeling en realisatie mogelijkheden.

– Mensonides

ZWF is een preferred supplier voor ons drukwerk. Klantgericht, betrouwbaar en een snelle service.

– van der Valk, Sneek

ZWF denkt mee, adviseert en voert vakkundig bestickering uit voor Empatec.

– Empatec

Door goed technisch advies en directe communicatie tijdens voorbereiding en uitvoering is het prettig samenwerken met altijd een perfect eindresultaat.

– Van der Ploeg Interiors

ProjectenBekijk meer >