HomeProjectenHegebeintum
Projecten

Hegebeintum: kennis- en informatiecentrum van de hoogste terp van Nederland.

Achtergrond

Sinds een aantal jaren is Hofmeijer en Dekker klant bij ZWF en hebben we een aantal projecten voor ze mogen uitvoeren, waaronder Museum Joure. Afgelopen jaar kwamen ze met een heel uitgebreide aanvraag voor het nieuwe kennis- en informatiecentrum van de hoogste terp van Nederland, Hegebeintum.

Fotografie door: Erikjan Koopmans

Oplossing

De aanvraag was uitgebreid, van het printen van series informatiepanelen tot het aanbrengen van UV werende folies voor het beschermen van de museumstukken. Een aanvraag waar veel expertises om de hoek kwamen kijken.

Het nieuwe kennis- en informatiecentrum mag nu dan ook eindelijk open voor bezoekers. In het centrum wordt de bezoeker rond geleid langs verschillende ruimtes waarin je wordt geïnformeerd op het gebied van archeologische exposites over terpen, de grafcultuur in de terpentijd, de verschillende kerken en tevens een meterslange grondboring van de terp zelf. 

Resultaat

ZWF heeft samen met Hofmeijer en Dekker de informatiepanelen geprint en gemonteerd. Tevens zijn er drie grote draaibare lichtbakpanelen gemaakt met prachtige portretten. Ook moesten de museumstukken beschermd worden door UV werende folies die aangebracht zijn op de ramen en is de naamaanduiding op het pand aangebracht. De meest bijzondere onderdeel dat ZWF gemaakt heeft is de grondboring. De gehele achterwand is voorzien van een lange print, waarop verschillende informatiepanelen zijn geplaatst. Een mooie uitdaging!

Het centrum is echt een bezoek waard, je wordt op een prachtige manier geïnformeerd over deze bijzondere terp! Uiteraard danken wij Hofmeijer en Dekker voor de mooie opdracht en zijn we samen trots op het geleverde resultaat.