HomeProjectenKazematten
Projecten

Printen voor de Kazematten

Achtergrond

Het Kazematten museum is te vinden op de afsluitdijk nabij Kornwerderzand. Het is de plek waar in de oorlog in de meidagen van 1940 het Duitse Blitzkrieg vastliep. Een heel klein leger Nederlandse soldaten (225) wisten ongeveer 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn. De Kazematten zijn gemaakt ter bescherming van Vesting Holland.

Het publiek kan al vele jaren het kazematten museum bezoeken. Het museum heeft samen met interieur architect Rein Feenstra verschillende kazematten opnieuw ingericht. Verschillende interactieve verassingen zijn doorgevoerd samen met een duidelijke verhaallijn geprint op panelen, die wij mochten printen op verschillende ondergronden.

Wat is er geleverd?

In het museum is veel gewerkt met licht. De prints in de kazematten zijn vaak geprint op opaalplaat, een lichtbakpaneel. Het lichtbakpaneel is rechtstreeks FineArt geprint in backlit profiel (extra inkt voor lichtbakken). Hierdoor zijn de prints goed leesbaar. Naast de lichtbakprints zijn er diverse prints gemaakt voor het buitenterrein, zoals borden voor de routing of andere aanduiding borden. Tevens zijn er diverse behangprints geleverd en ook gemonteerd.

Resultaat

De eerste serie Kazematten zijn aan de hand van Rein Feenstra opnieuw ingericht en klaar gemaakt. Er zullen dit jaar en volgend jaar nog een aantal Kazematten opnieuw ingericht worden. Daarnaast zal het eenvoudiger worden om het museum vanaf de afsluitdijk te bereiken. Het museum is elk jaar een bezoekje waard, elk jaar zijn er nieuwe ingerichte kazematten. Een bezoek aan het museum is een avontuur op zich voor jong en oud, wij zijn blij hiervoor te mogen printen en leveren.