HomeProjectenSportcentrum de Rolpeal
Projecten

Sportcentrum de Rolpeal: 'Een bekend begrip in Workum en omstreken'

Achtergrond

Sportcentrum de Rolpeal is van oudsher een bekend begrip in Workum en omstreken. Binnen de 'oude' Rolpeal was het zwembad en de sporthal gevestigd. Het zwembad was gedateerd en aan vernieuwing toe, zo ook de sporthal.

Er moest ergens nieuw gebouwd worden, maar waar? De discussie van met name het nieuwe zwembad heeft jaren geduurd en steeds niet tot het gewenste resultaat geleid. Na een burgerinitiatief en een flinke handtekeningenactie voor behoud van de Rolpeal op bijna dezelfde locatie, kwam er schot in de zaak. De plannen werden gemaakt en er werd na lange onzekerheid gestart met de bouw.

De 'Nije Rolpeal' is uiteindelijk een nog centralere rol gaan spelen in de Workumer gemeenschap en heeft naast een hyper modern zwembad en sporthal, ook de voetbalvereniging geheel geïntegreerd met een prachtige plek met uitzicht op de voetbalvelden.

Wat is er geleverd

Voor de aankleding van de nieuwe Rolpeal is ZWF benaderd door de marketing en communicatie commissie om mee te denken in de aankleding. De vormgeving van het logo is verzorgd door Johan Bouwhuis.

Met Johan, Patrick, Esther en Wesly is een mooie samenwerking ontstaan voor de verdere invulling van de diverse reclamebenodigdheden. De eerste in het oog springende reclame-uiting is de gevelreclame. Deze pronkt aan de voorzijde van het imposante gebouw. Daarnaast moet de bezoeker ook weten waar men moet zijn aan de hand van een logische routing. De routing werd helder in beelden aangedragen, ZWF heeft geadviseerd welk materiaal te gebruiken.

De vormen van het logo komen in de routing overal terug, samen met de huisstijl kleuren. Er zijn diverse deurstickers, freesletters van forex, raamfolies en vlaggen geleverd. 

Als afsluiting van dit project mocht ZWF ook meedenken met de opening van de Rolpeal. Hiervoor zijn onder andere beachflags en vlaggenlijnen geproduceerd en geleverd. 

Resultaat

ZWF heeft zijn oorsprong in Workum liggen en we zijn dan ook blij met deze fijne samenwerking. Daarnaast zijn we trots op het uiteindelijke resultaat en danken de commissie voor het gestelde vertrouwen voor alle opdrachten.